GOFRY – przysmak znany niemal na całej kuli ziemskiej.


🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇🧇
We wtorek , 19.11 2024 w kolejnej odsłonie programu innowacyjnego,, Podróże kulinarne”, uczniowie uczęszczający na zajęcia świetlicowe, piekli gofry. Dobierali i mieszali poszczególne składniki masy gofrowej. Pod okiem nauczycieli posługiwali się blenderem, a następnie gofrownicą.
Wcześniej nauczyciele zapoznali uczniów z instrukcjami obsługi tych urządzeń oraz zasadami bhp przy ich korzystaniu, łącznie z włączaniem i wyłączaniem z sieci elektrycznej. Końcowym etapem zajęć była degustacja gofrów z dżemem lub bez, według upodobania. Szkoda tylko, że nie każdy mógł je spróbować, gdyż grupa uczniów skończyła zajęcia świetlicowe wcześniej. Ale wszyscy wnieśli swój wkład w kulinarną pracę.
Gofry były bardzo smaczne! Chrupiące i kruche!