Rzeżucha, szczypior i rzodkiewka w pierwszym rzędzie! Wiosenne kanapki.

10 marca, na kolejnych zajęciach świetlicowych z innowacji pedagogicznej ,,Kulinarne podróże” uczniowie wykonywali wiosenne kanapki. Co prawda, do kalendarzowej wiosny jeszcze niemalże dwa tygodnie, ale dzięki wyhodowanej samodzielnie rzeżusze i szczypiorkowi było to możliwe. Pozostałe produkty takie ,jak świeże jajka, masło, biały ser, żółty ser, naturalny jogurt oraz czerwona papryka i rzodkiewka dały możliwość sporządzenia przez dzieci kanapek pełnych witamin i budulcowego białka. Wszyscy uczniowie z wielkim zaangażowaniem oddali się kulinarnej pracy. Wykonywali krok po kroku czynności doprowadzające do sporządzenia past twarogowych, dobierania składników na kanapki i w końcowym efekcie ich wspólnej degustacji. Miłym zaskoczeniem dla uczniów była zaproponowana i wykonana przez nich pasta twarogowa z suszoną żurawiną.