Sztuka smaku- smak sztuki!

Podsumowanie września na zajęciach Szkolnego Koła kulinarno- artystycznego „Laboratorium Przyszłości”

We wrześniu uczestnicy kółka rozpoczęli zajęcia od przypomnienia przepisów BHP, które są niezbędne, zwłaszcza przy korzystaniu z nowoczesnego sprzętu elektrycznego.

Podczas zajęć zostały zrealizowane również kreatywne projekty związane ze zdrowym odżywianiem:

– kolorowy talerz pełen witamin z uwzględnieniem, jak komponować zdrowe posiłki;

-pieczenie gofrów według wspólnie opracowanego przepisu, łączące naukę z praktyką kulinarną;

-wykonywanie owoców i warzyw z masy solnej, rozwijające zdolności manualne i wyobraźnię przestrzenną.

Dzięki tym zajęciom uczniowie nie tylko zdobyli wiedzę teoretyczną i praktyczną, ale także rozwijali kreatywność i umiejętności współpracy w grupie, wzajemnej pomocy i dzielenia się swoimi pomysłami.

Zajęcia łączyły naukę, zabawę i twórcze działania, pokazując, że dbanie o zdrowie i rozwijanie pasji może być przyjemne!