Podsumowanie września na zajęciach Szkolnego Koła kulinarno- artystycznego „Laboratorium Przyszłości”
We wrześniu uczestnicy kółka rozpoczęli zajęcia od przypomnienia przepisów BHP, które są niezbędne, zwłaszcza przy korzystaniu z nowoczesnego sprzętu elektrycznego.
Podczas zajęć zostały zrealizowane również kreatywne projekty związane ze zdrowym odżywianiem:
– kolorowy talerz pełen witamin z uwzględnieniem, jak komponować zdrowe posiłki;
-pieczenie gofrów według wspólnie opracowanego przepisu, łączące naukę z praktyką kulinarną;
-wykonywanie owoców i warzyw z masy solnej, rozwijające zdolności manualne i wyobraźnię przestrzenną.
Dzięki tym zajęciom uczniowie nie tylko zdobyli wiedzę teoretyczną i praktyczną, ale także rozwijali kreatywność i umiejętności współpracy w grupie, wzajemnej pomocy i dzielenia się swoimi pomysłami.
Zajęcia łączyły naukę, zabawę i twórcze działania, pokazując, że dbanie o zdrowie i rozwijanie pasji może być przyjemne!

